ГолосUA
18:26 05/07/2010

Черкаський аеропорт відправлятиме літаки за кордон

Міжнародні авіарейси здійснюватимуться з Черкаського аеропорту вже в цьому році. Зокрема бажаючі матимуть змогу полетіти в Туреччину, Росію, Австрію, Польщу, Болгарію тощо.

Про це заявив директор КП “Аеропорт “Черкаси” Володимир Сторчеус, передав кореспондент ГолосUA.

“Злітна смуга нашого аеропорту – одна з найкращих в Україні, вона має протяжність у 2,5 кілометрів і є однією з небагатьох, що придатні для вантажних літаків. У 90-х роках із Черкас до Китаю та Туреччини літали вантажні літаки типу ІЛ-76. Тому для вантажних перевезень наш аеропорт підходить якнайкраще” — розповів В. Сторчеус.

Не відкидає директор аеропорту і пасажирські перевезення з Черкас. Для цього, на його думку, треба лише переконати черкаських туристів користуватися саме цим аеропортом. Зокрема можна здійснювати пасажирські польоти в Туреччину, Єгипет, Росію тощо. Кіровоградська авіакомпанія вже запропонувала черкащанам такі повітряні маршрути: Черкаси – Стамбул, Черкаси – Варна, Черкаси – Краків, Черкаси – Москва, Черкаси – Донецьк і Черкаси – Сімферополь. Генеральний директор компанії “Урга” Леонід Шмаєвич зазначив, що їхня компанія зацікавлена у подальшій тісній співпраці з Черкасами, аби втілити в життя ці маршрути й уже найближчим часом успішно здійснювати пасажирські перевезення.

Сьогодні Черкаський аеропорт повністю готовий до міжнародних і внутрішніх авіаперевезень. Із травня цього року в пункті пропуску летовища працюють прикордонний пост (на постійній основі), митниця, екологічна, ветеринарна інспекція і фітоконтроль (працюють за викликом).

“Нині для остаточного відновлення роботи аеропорту необхідно вирішити два питання: встановити глісадні вогні, які забезпечують правильність заходу літака на посадку, та зробити поточний ремонт злітної смуги. Приблизна вартість усіх цих робіт становить 1,5 млн. грн. Крім того, необхідно зробити ремонт аеровокзалу” — зауважив В. Сторчеус. Та перш ніж у Черкасах запрацюють пасажирські рейси, буде здійснено кілька вантажних міжнародних польотів. Причому, як запевняє директор летовища, перші польоти відбудуться вже в цьому році.

В. Середа />  

Читайте также по теме