Вита Середа
07:28 17/12/2010

Черкаський мер пожалівся, що підприємці тільки на 7% поповнюють міський бюджет

 

Підприємці наповнюють міський бюджет Черкас лише на 7 %, тоді як на 93 % його наповнюють працівники бюджетної сфери.

Про це під час прес-конференції заявив міський голова Черкас Сергій Одарич, передав кореспондент ГолосUA.

На думку мера Черкас, той факт, що влада пішла на поступки підприємцям, украй негативно вплинув на бюджет міста.

Податковий кодекс набуде чинності з 1 січня 2011 року. У частині, яка стосується місцевих бюджетів, змін немає. Але внаслідок поступок підприємцям місто втратило близько ста мільйонів гривень. Це дуже великі кошти. Ми сьогодні повинні розуміти, що єдина спрощена система є по суті дискримінаційною. Вона була абсолютно нормальною і правильною тоді, коли вона впроваджувалася, але сьогодні приватний підприємець сплачуючи до бюджету 200 гривень по суті наповнює бюджет менше, ніж працівник на заводі, який працює за смішну плату в розмірі 1400 гривень. Тобто, робітник, який отримує 1400 гривень у місяць, наповнює міський бюджет значно більше, ніж підприємець”, — зауважив С. Одарич.

За його словами, міський бюджет наповнюється за рахунок податків з учителів, лікарів, держслужбовців та працівників середніх або великих підприємств.

“Тоді як частина населення, що зайнята в приватному бізнесі, самі приватні підприємці або їхні найняті працівники наповнюють міський бюджет лише на 7 %, а на 93 % його наповнюють учителі, лікарі та держслужбовці. Це не є правильним”, — переконаний мер Черкас.

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...