ГолосUA
18:16 19/03/2010

Черкаський мер за місяць заробляє 6 тисяч гривень

Мер Черкас Сергій Одарич оприлюднив свою декларацію про доходи.

Про це повідомив кореспондент ГолосUA із посиланням на інтернет-щоденник міського голови.

Загальний торішній дохід черкаського очільника становить 89 857 гривень. Це винятково заробітна плата. У місяць виходить 7,3 тис. гривень: /> “Чистими на руки” (точніше на банківську картку) отримую приблизно 6 тис. грн. Простий математичний підрахунок: міський голова “обходиться” одному черкасцю на рік у 29 копійок» — пише Сергій Одарич.

Це не повна його заробітна плата. Не враховані надбавки за особливі досягнення у праці (вони можуть сягати 100% заробітної плати), дві матеріальні допомоги (на оздоровлення і вирішення соціально-побутових проблем). Від цих надбавок мер Черкас відмовився ще у 2006 році, щойно приступив до виконання обов’язків міського голови.

«Члени моєї сім’ї — син Андрій та дружина Анжела — торік отримали майже 800 тис. грн. доходу від підприємницької діяльності. Дружина є співзасновником компанії “Венето”, вона має три власних магазини у Черкасах. Син Андрій також займається бізнесом. 1,5 роки тому він відкрив у Києві магазин з торгівлі матрацами. Щоправда, зараз відійшов від підприємницької діяльності — зосередився на навчанні» — пояснив С. Одарич.

У нього є квартира в Києві та будинок у с. Мошни, Черкаського району. Ця нерухомість була придбана С. Одаричем ще до обрання на посаду міського голови. Крім того, він має власний автомобіль Toyota Camry, куплений у кредит.

 В Інтернет-щоденнику мер Черкас також оприлюднив фотокопію оригіналу декларації про свої доходи.

В. Середа

 

Читайте также по теме