ГолосUA
18:38 02/07/2010

Черкаський мер запозичує європейські ідеї облаштування міста

Міський голова Черкас Сергій Одарич розповів про те, які європейські цікавинки та ідеї йому вдалося запозичити та втілити у життя.

Про це повідомив кореспондент ГолосUA із посиланням на Інтернет-щоденник мера Черкас.

У своєму блозі С. Одарич зібрав фото, зроблені в Черкасах та за кордоном. Так, карусель в черкаському парку “Ювілейний” є точною копією каруселі, що знаходиться в одному з італійських містечок.

“Звісно, ми не займаємося банальним плагіатом. Кожна ідея адаптується до місцевих реалій. Приміром, в італійському місті Падова я побачив ліхтарі. «Родзинка» полягала у тому, що світло направляється знизу в гору і, відбиваючись від металевої поверхні, освітлює значно більшу територію. Захотілося втілити у Черкасах цю ідею у життя, але додали місцевого колориту. Ліхтар був виконаний у вигляді птаха-чайки. Зараз ці ліхтарі можна побачити на черкаському пірсі” — розповів С. Одарич.

Також у Черкасах з’явилися відповідники квітника у вигляді тумби зі Швеції, італійського атракціону “Робін-Гуд”, квітники навколо дерев із Норвегії, забавка для малечі “Павутинка” зі Стокгольму.

Також ось уже впродовж чотирьох років фото випускників шкіл міста вивішують на вітринах магазинів.

“Ідея була запозичена в Сербії, де проведення фотовиставок випускників є традиційним” — зізнався С. Одарич.

В. Середа />  

Читайте также по теме