ГолосUA
14:35 25/02/2010

Черкаський мер запросив старшокласників на стажування до міськвиконкому

Упродовж одного дня черкаський старшокласник стажуватиметься на посаді міського голови Черкас. У березні для учнів відкривається можливість ознайомитися зі специфікою роботи Черкаського міськвиконкому та набути навичок посадовця. У місті працюватиме Школа молодих менеджерів, створена ще минулого року.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі міськвиконкому.

Кожен із старшокласників матиме можливість долучитись до управлінської діяльності та попрацювати на користь рідного міста. За пропозицією міської влади учні можуть обрати підрозділ міськвиконкому та пройти там стажування. Управління та департаменти виконкому готові прийняти до сотні учнів 10-11 класів.

Торік попрацювати у якості чиновників виявили бажання близько 70 школярів. Кожен з них був закріплений за певним фахівцем, під керівництвом якого, займався обробкою документів, співпрацював з громадянами, брав участь у формуванні тарифів, організовував роботу у парках міста. Стажування проходило у позаурочний час і тривало два тижні — у визначені дні школярі по 2-3 години опановували досвід роботи у обраному підрозділі виконкому. Після закінчення практики кожен отримав сертифікат про проходження навчання.

“Усі діти залишились задоволеними. Вони на власній очі побачили діяльність міськвиконкому, набули чималий досвід та розширили для себе поняття роботи чиновника” — каже черкаський міський голова Сергій Одарич.

Особливістю цьогорічної роботи Школи стане те, що серед переліку запропонованих місць стажування буде і крісло міського голови. Щоправда, практика роботи на цій посаді триватиме не довго – один день.

В. Середа

 

Читайте также по теме