13:05 02/11/2014

Черкаський окружний адміністративний суд не задовольнив позов провладного кандидата Чудновського

Людина Льовочкіна-Фірташа Віталій Чудновський намагається через суди спростувати волевиявлення 50 тисяч жителів 200 округу.

Дізнавшись про це, обурені таким зухвальством мешканці 200 округу, заявили, що для того, щоб захистити свій вибрів готові перекривати автомагістраль Київ – Одеса. Проте, вчора Черкаський окружний адміністративний суд, своїм рішенням відмовив Чудновському у задоволені позову.

На 200 одномандатному виборчому окрузі продовжуються виборчі баталії. Незважаючи на беззаперечну перемогу безпартійного самовисуванця, нині діючого народного депутата України Антона Яценка, якого підтримали 57,41 % виборців, програвший кандидат Віталій Чудновський, який зайняв третє місце, намагається через суди спростувати волевиявлення більше 50 тисяч жителів округу.

Зухвало ігноруючи вибір людей на надуманих підставах Чудновський, якого лідер виборчих перегонів Антон Яценко переміг з відривом у 45,41 % голосів подав позов до суду, вимагаючи визнати рішення ОВК про встановлення підсумків голосування, як по кандидатах–мажоритарниках, так і по партіях, протиправним та скасувати його.

Подаючи позов, Віталій Чудновський не врахував, що за весь період виборчої кампанії жодної скарги, позову стосовно порушень виборчого законодавства на дії ДВК чи ОВК у суди не надходило, а демократичність та законність проведення виборів визнали, як представники місія ОБСЄ, так і громадської мережі «Опора».

Крім того, на підсумковому засіданні окружної виборчої комісії, де підбивали результати народного волевиявлення всі члени комісії, проголосували за їх затвердження, в тому числі й представник від «Блоку Петра Порошенка», від якого позивач-Чудновський йшов на вибори.

Не зупинило аутсайдера виборчих перегонів і значний відрив голосів, коли в середньому по Україні, суди проходять по тих округах, де відрив між опонентами в межах 5-10 % голосів.

Єдиною підставою для позову пан Чудновський, вбачає в тому, що введення відомостей про результати підрахунку голосів до інформаційно-аналітичної системи «Вибори народних депутатів України» вводив не системний адміністратор, оператор.

Проте, 31 жовтня, колегія суддів Черкаського окружного адміністративного суду, об’єктивно розглянувши доводи сторін, своїм рішенням відмовила у задоволенні адміністративного позову, аргументуючи своє рішення відсутністю порушень під час встановлення підсумків голосування.

Судом встановлено, що вимоги позивача є необґрунтованими та такими, що не спираються на норми законодавства, з огляду на наступне:

По-перше, відомості про результати голосування, отримані через автоматизовану інформаційну систему, є попередньою інформацією, що не має юридичних наслідків, а сама автоматизована інформаційна система використовується виключно для спостереження широкої громадськості за ходом і результатами голосування.

По-друге, результати підрахунку голосів встановлюються за протоколами дільничних виборчих комісій, що додаються до протоколу окружної виборчої комісії та у подальшому передаються ЦВК.

По-третє, і системний адміністратор, і оператор під час введення відомостей про результати підрахунку голосів виконують однакові функції і виступають саме в ролі операторів інформаційно-аналітичної системи «Вибори народних депутатів України».

Підла спроба Віталія Чудновського, який ніяк не може пробачити мешканцям округу свою поразку на виборах, спростувати вибір мешканців 200 округу, не вдалася.

Проте, ні заяви людей вийти на масові акції протесту, ні рішення Черкаського окружного адміністративного суду, не на його користь, для Віталія Чудновського не аргумент, він планує судитися далі.

Нагадаємо, що Антон Яценко на парламентських виборах отримав колосальну підтримку виборців, увійшовши до першої десятки депутатів-лідерів мажоритарників в Україні, які отримали таку рекордну кількість голосів. За нього проголосували майже 50 тисяч жителів округу.

Мешканці 200 округу, які вважають, що спростовуючи волевиявлення людей Чудновський принижує їх людську гідність, вже заявили, що не допустять такого свавілля та беззаконня і заради справедливості готові навіть перекрити автомагістралі Київ – Одеса.

— Ми свій вибір зробили. І нікому не дозволимо знехтувати нашою думкою. Судовий позов Чудновського обурив багатьох людей і ми всі разом готові відстоювати свій вибір,- завила жителька міста Умань Тетяна Овчиннікова.

Читайте также по теме