ГолосUA
11:12 11/09/2010

Черкаський водоканал хоче підняти тариф на свої послуги на 15%

Уже з 1 жовтня жителі Черкас мали платити за водопостачання за збільшеним на 15% тарифом, проте підвищення відклали.

Про це повідомив начальник управління житлово-комунального господарства Черкаського міськвиконкому Василь Старіков сьогодні під час прес-конференції, передав кореспондент ГолосUА.

Як відомо, населення за газ уже платить за новими тарифами, збільшеними на 50%. За словами В. Старікова, послуги за теплопостачання, згідно з розрахунками, мають подорожчати ще щонайменше на 30-40 %, щоб підприємства, які забезпечують теплом черкащан, не працювали у збиток.

“Прямої залежності від того, що одна послуга подорожчала і дорожчає інша — немає, але є залежність від середньої заробітної плати, яка кожні два-три місяці підвищується. Це треба в тарифі передбачати. Самі матеріали — труби та інше — дорожчають, електроенергія теж дорожчає, усі складові міняються. Тому “Черкасиводоканал” уже тариф розробив, відпрацював. Ми навіть очікували, що з 1 жовтня будуть працювати по новому тарифу, який буде підвищений на 15%. Було пройдено процедуру регуляторного акту, але вирішили відкласти підвищення. Тобто, послуга гарантовано подорожчає найближчим часом. Лишилося тільки визначитися із датою”, — розповів посадовець.

В. Середа />  

Читайте также по теме