ГолосUA
08:06 27/04/2010

Черкаським тролейбусникам нарешті виплатили всі заборговані кошти

Працівники КП «Черкасиелектротранс» припинили страйкувати і після місячної паузи взялися до роботи.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі міськвиконкому.

“У п’ятницю надійшла субвенція з Державного бюджету за перевезення пільговиків у сумі 711 тисяч гривень. У той же день вона була переведена на рахунок тролейбусного парку, що дозволило погасити заборгованість по заробітній платі за частину лютого та частину березня. Два мільйони, які підприємство отримало кредитом, покрило борги за грудень, січень і частину лютого”, — розповів міський голова Сергій Одарич.  

За словами міського голови, основна причина заборгованості, яка виникла на підприємстві, — це борги попереднього уряду за перевезення пільгових категорій громадян. Зокрема, наголосив він, Кабмін Юлії Тимошенко завинив черкаським тролейбусникам близько 5 млн. грн. Через це і виникла 3-мільйонна заборгованість по заробітній платі на підприємстві.

Крім того, ще однією причиною доведення підприємства до критичного стану міська влада називає неефективну роботу керівництва тролейбусного парку. Після перевірки КРУ мерії, було виявлено низка порушень, серед яких неефективне використання майна.

“Була ціла низка випадків неефективного використання коштів підприємства. Велика площа гуртожитку здавалася в оренду за символічною ціною. Директор підписав угоду про те, що кошти не повинні надходити готівкою, а паркетною заготовкою. Зараз шукаємо цей паркет. За рахунок вартості проїзних, доходів від перевезень пасажирів утримувалася їдальня, абсолютно збиткова”, — зауважив міський голова.

Більше того, на підприємстві відбулася зміна голови страйкового комітету, а директор КП «Черкасиелектротранс» незабаром має звільнитися.

“Працівники зрозуміли, якщо вони і надалі не працюватимуть, то не отримають субвенцій з Держбюджету на перевезення пільгових категорій городян, що є значною частиною їхнього заробітку”, — прокоментував ситуацію заступник міського голови Андрій Дзюба.  

В. Середа

 

Читайте также по теме