ГолосUA
08:01 13/02/2010

Черновецький привітав Джона Теффта з початком дипломатичної місії

У Київській міській державній адміністрації відбулася офіційна зустріч мера Києва Леоніда Черновецького та новопризначеного Посла США в Україні Джона Теффта.

Як повідомила прес-служба КМДА, Леонід Черновецький щиро привітав Посла з початком дипломатичної місії в Україні та побажав, щоб на час перебування в Україні Київ став для нього справжньою другою домівкою.

«Київ – столиця великої держави, серед інших міст він вирізняється багатою історією та незрівнянною красою. Як мер цього чудового міста, я гарантую Вам сприяння у всіх питаннях та у всіх напрямках роботи. Я особисто зацікавлений у тому, щоб ваше перебування в Україні було не тільки продуктивним, але й максимально комфортним», – наголосив Леонід Черновецький.

Також мер розповів, що неодноразово бував у Сполучених Штатах Америки, зокрема у складі офіційних делегацій від України. «У 2004 я відвідав Сполучені штати Америки у рамках офіційного візиту на запрошення Президента Клінтона. Тоді я входив до складу офіційної делегації на чолі з тодішнім Президентом України, Леонідом Кучмою, у якості бізнесмена. Роком пізніше, у 2005, я приїздив до США вже будучи народним депутатом України. Зізнаюся, мене дуже вразили ваші міста Вашінгтон та Нью-Йорк», – додав Київський міський голова.

У відповідь Джон Теффт відзначив, що також відвідував Україну раніше і бував у Києві разом з дружиною. Їх обох вразила краса цього міста, тож тепер вони матимуть нагоду насолодитися життям у ньому та з нетерпінням очікують на цвітіння каштанів, які є визнаною візитівкою столиці України.

Посол США нагадав, що під час традиційного дипломатичного прийому з нагоди Нового року та Різдва, який відбувся в грудні 2009 року у Колонній залі КМДА, він вже мав задоволення поспілкуватися з Леонідом Черновецьким, де і отримав запрошення відвідати Київську мерію з офіційним візитом та продовжити спілкування.

Посол США висловив велику подяку за постійне сприяння дипломатичній місії з боку Київської міської влади у вирішенні всіх питань, що потребують допомоги, і запевнив, що високо оцінює перспективність подальшої співпраці з КМДА.

Нагадаємо, 7 грудня 2009 року повопризначений надзвичайний і повноважний посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джон Френсіс Теффт вручив Президенту України Віктору Ющенку вірчі грамоти. З цього моменту він розпочав виконувати свої обов’язки. Раніше послом США в Україні був Вільям Тейлор. Його дипломатична місія завершилася в травні минулого року.

 

Читайте также по теме