ГолосUA
17:16 22/01/2009

Черновецький призначив нового голову КП «Благоустрій»

Розпорядженням Київського міського голови призначено нового директора КП «Благоустрій»- Катерину Пиріг.

Про це повідомила прес-служба міського голови.

«Наразі процес заміни кадрів у КП «Благоустрій» – це процес оздоровлення підприємства, а з ним – і усього міста», – прокоментував призначення Голова представництва Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва в Києві Віталій Апостолов.

Він відзначив, що ситуація з розміщенням малих архітектурних форм на сьогодні стоїть дуже гостро. Щодня до профільних органів надходить по 20-30 скарг від їх власників, де міститься прохання розібратися у кожній ситуації окремо щодо існування того чи іншого МАФу.

«Після того, коли Київрада почала розробляти проект розміщення МАФів, почалися спекуляції, і, зокрема, керівництвом комунального підприємства «Благоустрій», – сказав Віталій Апостолов. На його думку, потрібно до кожного із власників МАФів підходити диференційовано.

«Для багатьох з них – це єдиний прибуток. Люди мають по одному кіоску, з прибутків якого і живуть. Жодна влада, крім судової, не має права забирати той чи інший МАФ. Якщо забрали кіоск – вчинили пряме порушення Конституції України. Це питання повинен вирішувати виключно суд», – наголосив Голова представництва Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва.

Крім того, він переконаний, що «не підприємці винні у тому, що вони не мають дозвільної документації. Це почалося ще за минулої влади. Тоді штучно не подовжувалися договори оренди. Не приймалися відповідні рішення районних рад. А на нещодавній нараді з першим заступником КМДА Денисом Бассом було концептуально врегульовано ці питання. «Тож ми сподіваємося на подальші позитивні результати», – сказав Віталій Апостолов.

Читайте также по теме