ГолосUA
17:54 02/02/2010

Черновецький знайшов винних в ожеледиці

Кожен керівник району, котрий називає себе господарем, повинен особисто контролювати кожну пішохідну доріжку у кожному подвір’ї. Про це заявив мер Києва Леонід Черновецький, коментуючи ситуацію з очищенням вулиць та подвір’їв від снігу та льоду у столиці.

На думку мера, киянам довелось страждати через безвідповідальність керівництва райдержадміністрацій. “Цієї зими Київ, як і більшість міст Європи, зіштовхнувся з небувалою за 20 років ситуацією та став заручником несприятливих погодних умов. Синоптики попереджають, що така погода протримається до середини березня. Але тим не менш, ці події стали красномовним показником рівня готовності столичних районів до організації роботи всіх служб у надзвичайних умовах”, — заявив Л. Черновецький.

Як повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації, мер звернувся до прокуратури міста з проханням покарати керівників районів, котрі безвідповідально поставились до своїх обов’язків. Заступнику голови КМДА Ірені Кільчицькій доручено зібрати статистику травмованості у всіх районах міста, аби направити цю інформацію до прокуратури.

За словами мера, керівники районів повинні “присвячувати більшу частину свого робочого час питанню очищення вулиць та подвір’їв від снігу та льоду”.

Начальнику Головного управління житлового господарства доручено скласти списки сумлінних двірників, котрі отримають заохочення. “Безвідповідальним” керівникам ЖКГ загрожує стягнення від мера, а самі ЖКГ можуть перейти у безпосереднє управління КМДА.

 

Читайте также по теме