ГолосUA
17:02 23/06/2010

Четверо злочинців щоденно заробляли 400 тисяч гривень на перекачці палива через саморобний трубопровід — СБУ

У Луганській області співробітники СБУ спільно з працівниками органів внутрішніх справ та прикордонниками ліквідували канал незаконного переправлення з Росії до України паливно-мастильних матеріалів. 

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Служби безпеки України, розміщеному сьогодні на офіційному сайті. 

«Потужності саморобного трубопроводу дозволяли перекачувати до 100 тонн палива на добу вартістю майже 400 тисяч гривень. Четверо учасників кримінального формування задіяли для обслуговування насосів та бензовозів ще близько десяти безробітних жителів Краснодону», — повідомляє прес-служба СБУ. 

Спритники з Краснодону на глибині двох метрів проклали трубопровід загальною довжиною близько двох з половиною кілометрів. Він з’єднував спеціальні ємкості об’ємом до 60 кубометрів з насосами і помпами у двох приватних оселях на українському та російському боці кордону. Ділки легально купували дизельне пальне на нафтопереробному заводі у Російській Федерації, однак в Україну воно потрапляло контрабандним шляхом для подальшої реалізації через автозаправні станції.

Зловмисників затримали на гарячому під час перекачки дизельного палива. Матеріали щодо правопорушників та два бензовози Служба безпеки України передала до Луганської митниці для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.  />  

Читайте также по теме