ГолосUA
13:39 14/10/2009

ЧФ не подобаються перевірки ДАІ у Севастополі

Чорноморський флот Росії попросив управління Міністерства внутрішніх справ у Севастополі оцінити законність перевірок Державною автомобільною інспекцією автотранспорту, що належить флоту.

Про це сказано в заяві служби інформації й громадських зв’язків ЧФ Росії.

Повідомляється, що 13 жовтня співробітники ДАІ Севастополя за участі представників Служби безпеки України відновили практику перевірки на дорогах автотранспорту, що належить флоту.

"Протягом дня були перевірені всі види військового автомобільного транспорту, у тому числі санітарні машини, у яких рухалися для лікування в госпіталь військовослужбовці ЧФ", — сказано в заяві.

Служба зазначила, що при здійсненні перевірок співробітники ДАІ Севастополя не пред’являли водіям машин флоту будь-яких претензій щодо порушень правил дорожнього руху, а без пояснення причин передавали їх документи співробітникам СБУ, повноваження яких також не роз’яснялися.

"Ці дії, з посиланням на пункт 5 статті 15 Угоди про статус й умови перебування ЧФ на території України, супроводжувалися складанням співробітниками українських спецслужб актів про порушення порядку пересування автотранспорту ЧФ по території України", — сказано в заяві.

Служба інформації зазначила, що аналогічні дії українська сторона вживала в серпні в районі Керчі, і виражає стурбованість командування ЧФ Росії тим, що відбувається.

Командування Чорноморського флоту з урахуванням зазначених фактів розглядає ці випадки як неповага статусу військових формувань флоту й недружній крок, спрямований на погіршення російсько-українських відносин.

 

Читайте также по теме