ГолосUA
11:10 24/12/2009

Чинний Земельний кодекс добиває село — Симоненко

Чинний Земельний кодекс не дає розвиватися селу, а розвал колгоспів знищив останні можливості роботи для селян.

Про це заявив кандидат на посаду Президента України Петро Симоненко в інтерв’ю одному з Херсонських телеканалів, передав кореспондент ГолосUA.

“Земельний кодекс добиває сьогодні село, це очевидно”, — зазначив кандидат.

Відповідаючи на запитання журналіста, як саме ліві збираються реалізовувати гасло відродження економіки на селі, П. Симоненко зазначив, що державна політика підтримки забезпечить розвиток України аграрної.

“Я на посаді Президента зроблю державу партнером села та власника паїв. А це означає нормальні умови роботи для того ж власника паїв. Ми будемо рівними партнерами і не будемо в три шкури з селян дерти. А це в першу чергу виражатиметься підтримкою селян-власників паїв, які будуть створювати великотоварне виробництво та нові робочі місця”, — сказав П. Симоненко.

Він уточнив, що під підтримкою мається на увазі доступне кредитування під мінімальні проценти, а також гарантія стабільних цін на закупівлю продукції села для впевненості робітників у завтрішньому дні.

“Надамо їм дешеві кредити 3-5% річних. Також ми встановимо стабільні ціни на сільськогосподарську продукцію: половину продукції держава викуповуватиме, а другу половину селянин продаватиме на ринку сам, як того побажає”, — пояснив лідер Компартії України.

Водночас, завдяки реалізації інших програм лівих сил, аграрії отримають за доступними та стабільними цінами ресурси для роботи. “Також ми створимо тверді ціни як на закупівлю зерна, м’яса, молока, так і на реалізацію продукції, що необхідна селянам. Маються на увазі комбайни, матеріальні добрива за стабільною ціною, паливно-мастильні матеріали також”, — резюмував П. Симоненко.

Н. Виноградська

 

Читайте также по теме