ГолосUA
17:53 13/09/2010

Чиновник Дніпродзержинської міськради погорів на хабарі

Співробітниками СБУ у Дніпропетровській області викрито корупційну схему вимагання та отримання хабарів посадовою особою Дніпродзержинської міської ради.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

7 вересня ц.р. співробітники СБУ спільно зі слідчими прокуратури затримали на «гарячому» в.о. начальника одного з управлінь Дніпродзержинської міської ради під час отримання ним хабара у розмірі 5 тис. доларів США.

 Зловживаючи посадовим становищем, посадовець впровадив схему систематичного вимагання грошових коштів від підприємців — перевізників за участь та подальшу перемогу в тендерах з обслуговування пасажирських маршрутів м. Дніпродзержинська.

У березні 2009 року посадовець вже потрапляв у поле зору СБУ: щодо нього було складено протокол адміністративного правопорушення за фактом сприяння одному з приватних підприємств у збільшенні кількості автотранспорту на маршруті без проведення відповідного конкурсу. За вироком суду чиновника було визнано винним та притягнуто до адміністративної відповідальності.

Наразі хабарника взято під варту. За матеріалами СБУ прокуратурою Дніпропетровської області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст. 368 (Одержання хабара) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

 

Читайте также по теме