ГолосUA
09:44 29/09/2009

Чиновники не хочуть змінювати закони у в’язницях

Департамент виконання покарань не хоче змінювати закони у в’язницях.

Про це повідомила заступник міністра юстиції Валерія Лутковська під час громадських слухань у Департаменті виконання покарань, передав кореспондент ГолосUA.

За словами посадовця, Україна має досить застаріле законодавство, яке регулює роботу у місцях позбавлення волі. Проте вона зазначила, що Департамент жодного разу не проявив ініціативу і не надав пропозиції щодо змін нормативних актів.

«На щастя, а може і на жаль, ми маємо справу із тим, що люди у погонах дуже чітко виконують інструкції і «корінь зла» саме в цих інструкціях. Працівники дуже ретельно їх виконують, незважаючи на те, що вони вже застарілі», — зауважила В. Лутковська.

Заступник міністра підкреслила, що Департамент влаштовує нинішня правова база, хоча вона і призводить до звернень в’язнів до Європейського суду з прав людини. За її словами, єдині зміни, що відбуваються у нормативних актах, які регулюють діяльність в закладах позбавлення волі, ініціює Мін’юст з огляду на велику кількість програних Україною справ у Європейському суді.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме