ГолосUA
13:37 01/09/2010

Чисельність Збройних сил скоротится, однак боєздатність підвищиться — Єжель

Реформування Збройних Сил не буде зведено тільки до скорочення, а має забезпечити збереження та нарощування бойового потенціалу.

На цьому сьогодні наголосив міністр оборони України Михайло Єжель під час виступу у Національному університеті оборони України з нагоди Дня знань та початку нового навчального року, повідомили в прес-службі відомства.

Говорячи про подальше реформування Збройних Сил України, керівник вітчизняного оборонного відомства поінформував, що воно здійснюватиметься у 3 етапи.

Так, у 2010-2011 роках передбачається стабілізувати ситуацію, що склалася у Збройних Силах, вивільнити ресурси шляхом розформування та скорочення чисельності особового складу військових частин, які не входять до загальної структури Збройних Сил, та отримати додаткові надходження коштів від підвищення ефективності економічної та господарської діяльності Міністерства оборони України.

На 2012-2013 роки передбачено провести заходи щодо реформування Збройних Сил, оптимізувати їх структуру та зменшити чисельність, забезпечити виділення достатніх ресурсів, насамперед фінансових, для подальшого реформування Збройних Сил.

На третьому етапі, у 2014-2015 роках, передбачається розпочати подальший розвиток Збройних Сил за рахунок внесення змін до структури бюджетних видатків Міністерства оборони України та підвищити боєздатність Збройних Сил України.

"Передбачається Збройні Сили мати невеликими за чисельністю, але боєздатними", – наголосив Михайло Єжель.

За словами міністра оборони України, під час проведення заходів реформування один з основних акцентів робитиметься на зміні системи управління Збройними Силами України, а також оптимізації та приведенні до типової управлінської ланки видів ЗС України. Зазнає вдосконалення і розподіл Збройних Сил України за функціональним призначенням.

 

Читайте также по теме