ГолосUA
15:44 28/12/2008

Число жертв ізраїльської військової операції в смузі Газа зросло до 280 людей

За останніми даними, ізраїльська військова операція в секторі Газа забрала життя щонайменше 280 людей. До 700 людей отримали поранення. Такі цифри називають палестинські медики і представники влади, хоча незалежного підтвердження цих даних наразі немає.

Якщо дані, що наводяться, відповідають дійсності, минула доба стане найбільш кровопролитною в історії смуги Газа з часу ізраїльської окупації в 1967 р., повідомило Бі-Бі-Сі.

За повідомленнями з Гази, лікарні анклаву переповнені і не справляються з потоком постраждалих. Єгипет відкрив прикордонні переходи з сектором Газа для прийому поранених, проте єгипетський МЗС заявив, що "Хамас" не випускає постраждалих з анклаву.

Повідомляється, що більшість загиблих в результаті авіаударів Ізраїлю — представники силових структур і бойовики "Хамас". Точна кількість жертв серед цивільного населення не називається.

Водночас, Папа римський Бенедикт XVI засудив "нескінченне" кровопролиття на Святій землі і закликав до зупинки насильства в смузі Газа. У своєму зверненні до паломників на площі Святого Петра понтифік заявив, що глибоко тужить за "загиблими і пораненими, що страждають і проливають сльози, які стають жертвами трагічного ланцюга насильства і помсти", передало Associated Press. "Батьківщина Ісуса Христа не може більше бути свідком такого кровопролиття, яке повторюється нескінченно", — сказав Бенедикт XVI.

Повітряні бомбардування смуги Газа тривають другий день. Внаслідок ізраїльських атак в палестинському анклаві загинули, за останніми даними, близько 280 людей. За повідомленнями з Гази, більшість загиблих — бойовики і представники силових структур "Хамас", проте жертвами атак стало і мирне населення.

Папа римський Бенедикт XVI планує відвідати Святу Землю в травні 2009 р. Якщо цей візит відбудеться, він стане першим паломництвом Бенедикта XVI до Ізраїлю і палестинських територій з 2000 р., коли Святу землю відвідав Іоанн Павло II.

 

Читайте также по теме