ГолосUA
14:13 02/05/2010

Член Нацради: «Регіонали» готують справжній удар по музиці України

Скасування квоти на українську музику в теле- і радіоефірі стане серйозним ударом для національного шоу-бізнесу.

Так член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Віталій Шевченко прокоментував законопроект нардепа від Партії регіонів Олени Бондаренко, зареєстрований у парламенті.

«Регіони» готують справжній удар по музичній галузі України, адже зараз закон вимагає, щоб 50% телерадіоефіру заповнювалися творами українських авторів або виконавців, незалежно від мови виконання», — сказав він.

«Партія регіонів, яка дбає про російський інтерес більше, ніж про український, вирішила знищити ще й український шоу-бізнес», — заявив Шевченко.

На його думку, така законодавча ініціатива є "черговим кроком культурного геноциду, який покликаний зробити українців "придатком" росіян". Шевченко наголосив, що таким чином Партія регіонів використовує класичний механізм асиміляції — утиски національної мови та культури.

"Норма щодо обов’язкового надання 50% телерадіоефіру музичним творам національних виконавців впроваджена не лише в Україні, але й в інших європейських державах, зокрема, у Франції та Польщі, де є одна державна мова, яка зазнає сильного тиску з боку мов інших держав або мов емігрантів", — пояснив член Нацради.

У такий спосіб, на його думку, "планується ще одне зухвале порушення Конституції, яка надає державного статусу українській мові".

За матеріалами: Українська правда

 

Читайте также по теме