ГолосUA
09:51 14/06/2010

Членів Нацради обиратимуть з-поміж 24 кандидатів — А. Шевченко

На чотири вакантні посади членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення претендує 24 кандидати, які висунуті фракціями Верховної Ради та громадськими організаціями.

Про це повідомив депутат від фракції Блоку Юлії Тимошенко, перший заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко сьогодні на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

Зокрема, він підтвердив, що у переліку є кандидати від усіх 5 фракцій парламенту, а також висуванці медійних організацій, зокрема, кандидати від журналістського руху “Стоп Цензурі”.

“Наша мета — зразковий конкурс, як за прозорістю процедури, так і за якістю рішення. У нашому комітеті всі розуміють, що в умовах згортання свободи слова нам потрібна максимальна справедливість від Національної ради”, — зауважив політик.

За словами А. Шевченка, комітет розгляне кандидатури на своєму спеціальному засіданні 14 червня. “Засідання відбудеться у відкритому режимі за участі засобів масової інформації, а також планується телевізійний запис процедури підбиття підсумків із подальшою трансляцією телеканалу “Рада””, — наголосив він.

Політик повідомив перелік претендентів від депутатських фракцій: від “Нашої України-Народної Самооборони” — Іван Адамчук, Партії регіонів Євген Баранов, Блоку Литвина — Микола Гриценко, КПУ — Оксана Єлманова, БЮТ — Юрій Сторожук.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме