ГолосUA
12:22 20/10/2009

«Чорного трансплантолога» екстрадували в Ізраїль

Генеральна прокуратура України екстрадувала ізраїльського хірурга Міхаеля Зіса, який розшукувався Ізраїлем для притягнення до кримінальної відповідальності за торгівлю людьми з метою вилучення органів, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, вимагання, шахрайство за обтяжуючих обставин, використання підроблених документів.

Про це ГолосUA повідомили у прес-службі МВС.

Таким чином ГПУ задовольнила запит Міністерства юстиції Ізраїлю щодо видачі Зіса правоохоронним органам цієї країни.

Нагадаємо, у жовтні 2007 року у Донецьку працівники міліції затримали громадянина Ізраїлю, уродженця України, який розшукувався правоохоронними органами Молдови за обвинуваченням у торгівлі людьми, вербуванні та перевезенні осіб з метою вилучення органів для трансплантації, здійсненні цього шляхом введення потерпілих в оману.

Також Зіс розшукувався правоохоронними органами Ізраїлю, які надіслали запит щодо видачі Зіса.

Не зважаючи на цей запит, фактичну передачу громадянина Зіса було відстрочено, оскільки він притягувався до кримінальної відповідальності в Україні. Так, Головним управлінням МВС України Донецької області було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.149 «Торгівля людьми» Кримінального кодексу України. Постановою районного суду Донецька від серпня 2009 року провадження у кримінальній справі було закрито у зв’язку з амністією.

 

Читайте также по теме