ГолосUA
15:17 13/02/2009

«Чорноморнафтогаз» поки не освоюватиме шельф біля Зміїного

Шельф у районі острова Зміїний поки що не становить для ДАТ «Чорноморнафтогаз» інтересу в плані видобутку вуглеводнів. Про це на прес-конференції заявив голова правління компанії Анатолій Присяжнюк, повідомило агентство «Інтерфакс».

«Щодо тієї території, яка відійшла Румунії, в 2000 році наше підприємство на структурі Олімпійська пробурило дві свердловини і отримало запаси 0,02 млрд куб. м, тобто такі, які не становлять жодного інтересу. Це перше питання. Це родовище розташоване на такій відстані, де немає інфраструктури. Тільки підключиться до інфраструктури, підвести газопровід — необхідно витратити сотні мільйонів гривень, а то й мільярдів, і, природно, ми не робили далі жодних дій», — сказав він.

При цьому він зазначив, що на сьогодні немає підтвердження наявності великих родовищ на території морського шельфу, що відійшла Румунії. «На сьогодні ніхто не може сказати, жодна наука, жоден фахівець у нашій державі, що десь там, на тій території, яка відійшла Румунії, є величезні запаси. Можливо, вони і є, але ж треба вкласти не одну сотню мільйонів гривень для того, щоб лише провести і вивчити геологорозвідку. І лише тоді можна буде говорити про ці запаси», — наголосив Анатолій Присяжнюк.

 

Читайте также по теме