ГолосUA
18:25 03/12/2009

Чорноморський флот до 2017 року може втратити свою боєздатність

Чорноморський флот Російської Федерації до 2017 року ризикує втратити свою боєздатність зважаючи на незначну кількість бойових одиниць і відсутність посилення складу.

У цьому переконаний перший заступник голови Севастопольської міськдержадміністрації Владимир Казарін.

«Деякі говорять: 17-й рік – вихід флоту. Дорогі друзі! Чорноморський флот у розумінні старому з Севастополя вже пішов», — сказав В.Казарін за засіданні «Центру соціально-консервативної політики» у Сімферополі.

Він нагадав про кількісний склад Чорноморського флоту за радянських часів — понад тисяча бойових одиниць, зокрема — понад 60 підводних човнів, а наразі цей перелік не містить і 50-ти.

«Сьогодні Чорноморський флот Російської Федерації спільно з українськими ВМС разом не налічують і 50 бойових одиниць. Один підводний човен на два флоти, який нещодавно потрапив в аварію біля берегів Абхазії», — наголосив В.Казарін.

Перший заступник міського голови послався на дані російських джерел, які зазначають, що якщо ЧФ РФ залишиться в нинішньому стані, то в 2017 році своїм ходом залишити Севастопольську бухту зможе тільки великий десантний корабель «Азов».

«Він буде єдиним, у якого буде тільки двократне вичерпання ресурсу мотора, корпусу та іншого. У всіх інших — три-чотирикратне вичерпання цих ресурсів буде, вони просто не вийдуть з бухти, тому що їм вже не можна виходити у відкрите море», — зазначив В. Казарін.

Раніше президент України Віктор Ющенко висловив сподівання, що військову присутність ЧФ РФ в Україні не буде посилено до 2017 року, і флот буде виведено з України після 28 травня 2017 р.

За матеріалами: «Е-Крим»

 

Читайте также по теме