ГолосUA
10:55 05/05/2010

Чорноморський флот фізично не зміг би вийти з Криму до 2017 року — Кузьмук

Україна лише виграла від підписання “харківських” угод. 

Таку думку висловив екс-міністр оборони України Олександр Кузьмук сьогодні під час прес-конференції. 

«Я до молекул знаю ситуацію по Чорноморському флоту, по проблемах його базування, і я гарантую і можу математично підтвердити, що ЧФ у 2017-му році фізично вийти з Севастополя не зможе», — сказав він. 

Зокрема, Кузьмук пояснив, що вивести флот — «це не лише відправити кораблі». «Якщо б це було так, їх можна було б закріпити буксирами і перетягнути до Новоросійська або на іншу базу … Але флот — це величезна інфраструктура: це бази, арсенали, ремонтна мережа, навчальні центри з підготовки екіпажів. Це соціальна інфраструктура: житло, дитячі садки, школи і т.д.», — зазначив екс-міністр. 

На думку Кузьмука, якщо б Україна не погодилася з пропозицією Росії, то «в 2017 році ми б підійшли до ситуації, при якій у нас і Чорноморський флот залишився б на місці, і Україна від цього нічого б не мала». «А так — в обмін на перебування флоту ми маємо 40 млрд. інвестицій, ми маємо вкрай важливе для нашої економіки зниження ціни на газ. Тобто вперше я побачив, як треба відстоювати національний інтерес», — наголосив він. 

За матеріалами: Главком />  

Читайте также по теме