ГолосUA
05:01 20/04/2010

Чорноморський Флот потрібно починати виводити з України цього року – Марчук

Згідно російсько-українських домовленостей Чорноморський Флот Російської Федерації вже потрібно виводити з території Криму. />  

Про це екс-прем’єр-міністр України Євген Марчук заявив в ефірі «5 каналу».
 

«Якщо по-нормальному з Росією вести розмову про те, що Флот треба виводити, по почати виводити, в принципі, організаційно, треба було б зараз, якщо по-людськи це робити. Тому що таку величезну структуру, в якій окрім військовий багато цивільних людей – пенсіонерів і таке інше, треба було б починати виводити, в крайньому разі, в кінці цього року, максимум, на початку наступного», — наголосив він. При цьому політик наголосив, що базування ЧФ РФ у Криму завадить Україні стати і державою членом НАТО і нейтральною державою.
 

Нагадаємо, угоду про базування Чорноморського Флоту РФ у Криму було підписано у 1997 році. Сторони домовилися про оплату майже 98 мільйонів американських доларів на рік, які списуються з газових боргів Києва перед Москвою. Згідно домовленостей РФ не може переозброювати свій флот у Криму без погодження української сторони. Кінцевий термін перебування ЧФ на території України — 28 травня 2017 року.
 

А. Береза

 

Читайте также по теме