ГолосUA
11:25 14/05/2010

Чорноморський флот продовжить перебування на території України на старих умовах — Грищенко

Договір про пролонгацію перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України лише продовжує перебування військового формування на 25 років і не змінює умов договорів, підписаних раніше.

Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в інтерв’ю “Коммерсант-Украина”.

«Підписана угода лише продовжує на 25 років термін перебування російського флоту в Україні, не змінюючи умов договорів. Всі інші проблемні питання слід вирішити в переговорному порядку в рамках підкомісії по ЧФ РФ», — сказав голова зовнішньополітичного відомства.

За словами К. Грищенка, сьогодні з’явилася політична воля для прийняття рішень, які дозволять флоту нормально функціонувати, неухильно дотримуючись при цьому українського законодавства. «Звичайно, переговори — це процес. І я не можу вам гарантувати, що в майбутньому не виникне жодних проблем. Але важливо, що всі ці проблеми перестали носити політичний характер і викликати роздратування на міждержавному рівні. Договір з демаркації сухопутної частини кордону готовий до підписання. Про делімітацію морської частини держкордону ведуться інтенсивні переговори», — повідомив міністр.

Він також наголосив на тому, що Конституцією України забороняється створення на території України інших іноземних військових баз, окрім ЧФ РФ, що вже існує. />  

Читайте также по теме