ГолосUA
14:37 25/12/2010

Чорноморський Флот РФ хоче активніше співпрацювати з Україною

 

 

/>  

Командування Чорноморського флоту Росії сподівається на активізацію співпраці з військово-морськими силами України, яке почалося в 2010 році.


 

Про це заявив начальник штабу — перший заступник командувача ЧФ РФ віце-адмірал Олександр Троян.


 

"Поряд із заходами в рамках активації оперативного об'єднання країн Чорноморського регіону "Блексіфор", поряд з проведеним навчаннями (російсько-українськими) "Фарватер миру", ми, звичайно ж, сподіваємося, що наступного року ми продовжимо ці чудові заходи, де ми спільно беремо участь у вирішенні різних завдань", — зазначив він.


 

О. Троян також висловив надію на продовження "закладеної в Севастополі традиції — за підтримки керівництва міської адміністрації — спільного проходження підрозділами двох флотів у єдиному парадному строю на День Перемоги".


 

Крім того, він особливо зазначив, що в 2010 році підвищився рівень взаємодії безпосередньо екіпажів кораблів. "Цього року вперше підводники (українські і російські, під час стажування членів екіпажу підводного човна "Запоріжжя" на підводному човні ЧФ РФ) пліч-о-пліч вирішували в морі завдання на підводному човні "Алроса", разом з нашими моряками лягали на грунт, брали участь у тренуваннях з виходу з човна в рятувальному апараті. Це все те, що характеризує новий етап взаємин", — сказав О. Троян.

 

За матеріалами: Українська правда

 

Читайте также по теме