ГолосUA
15:38 04/06/2009

Чорноморський флот Росії протестує проти дій української міліції

Командування Чорноморського флоту називає перевірку документів у російських військових у Севастополі «неповагою» до статусу військових формувань Російської Федерації і «недружнім кроком», спрямованим на погіршення російсько-українських відносин.

Про це ГолосUA повідомили у прес-службі Чорноморського флоту Російської Федерації.

За доповідями командирів військових частин Чорноморського флоту Росії, останнім часом зафіксували чимало випадків, коли співробітники управління МВС у Севастополі зупиняють російських військовослужбовців, які пересуваються як пішки, так і на транспортних засобах Чорноморського флоту, і перевіряють наявність у них документів, що підтверджують законність перебування на території України.

В усіх випадках співробітники міліції посилаються на виконання указу Президента України про пересування військових формувань ЧФ Росії поза місцями дислокації в Криму, стверджує прес-служба Чорноморського флоту.

За цими фактами командування Чорноморського флоту Росії направило до севастопольської міліції протест, в якому вимагає негайно припинити протиправні дії щодо російських війських. Про ці події поінформовані також Посольство Російської Федерації в Україні й Міністерство закордонних справ Росії, говориться у повідомленні.

 

Читайте также по теме