Чотири партії вирішили об’єднатися не перед парламентскими виборами — політолог

Не слід пов’язувати рішення про об’єднання «Фронту змін», партії «Громадянська позиція», «Європейської партії України» та Української республіканської партії «Собор» в одну партію із майбутніми парламентскими виборами.

Таку думку в інтерв’ю журналісту ГолосUA висловив політолог Володимир Золотарьов, коментуючи імовірне об’єднання чотирьох опозиційних партій.

«Я не думаю, що це рішення безпосередньо пов’язане з парламентскими виборами, тому що коли вони відбудуться, ще невідомо… Як відомо Віктору Януковичу (Президенту — ред.) вже радять розпустити парламент, але у нас такі розмови ні до чого не приводять», — сказав він.

За словами політолога, рішення про таке об’єднання назріло вже досить давно. «У виборців постійно виникають питання до цих політичних сил: а чим ви відрізняєтеся одне від одного, окрім прізвищ своїх лідерів? Саме тому це рішення є цілком логічним, щоправда, я не думаю, що воно додасть голосів виборців», — наголосив він.

В. Золотарьов пояснив, що насправді голоси виборців не можна автоматично додавати одне до одного при об’єднанні політичних сил. «Виборець щоразу робить вибір по-своєму, на нього впливає безліч факторів і те, що ці люди об’єднаються в одну партію для одних стане плюсом, а для інших — мінусом. Але тим не менше, можна припустити, що така об’єднана партія отримає більше голосів, ніж якби ці чотири партії виступали окремо», — сказав він, назвавши рішення керівництва цих політичних партій «цілком логічним кроком».

Нагадаємо, у ЗМІ з’явилася інформація, нібито керівники чотирьох опозиційних парламентських партій займаються створенням статуту нової партії, котру планується створити у результаті об’єднання цих сил.

Читайте также по теме