ГолосUA
18:10 11/11/2010

Чотири українські компанії знизять свої ціни на молочні продукти та куряче м’ясо на вимогу АМКУ

 

color="#000000">Чотири українські компанії зобов'язалися знизити до економічно обґрунтованого рівня оптово-відпускні ціни на твердий сир, масло, молоко та куряче філе.

/>  

color="#000000">Про це вони офіційно повідомили, реагуючи на висунуті Антимонопольним комітетом вимоги.


 

color="#000000">Відповідно до інформації, товариство з обмеженою відповідальністю "Керуюча компанія "Терра Фуд" планує знизити оптово-відпускні ціни на твердий сир торгової марки (ТМ) "Тульчинка" у два етапи: на 10% та на 5%. За інформацією компанії, перший етап зниження повинен відбутися наступного тижня. Компанія також зобов'язалася знизити на 3% оптово-відпускні ціни на масло ТМ "Тульчинка".


 

color="#000000">Державне підприємство "Мілкіленд-Україна" поінформувало про зниження цін на твердий сир ТМ "Добряна" для роздрібної мережі на 10%. Крім того, підприємство зобов'язалося утриматися від економічно необґрунтованого підвищення цін на молоко, сметану, масло та твердий сир, а також сприяти укладенню прямих контрактів з підприємствами мереж роздрібної торгівлі.

color="#000000">Товариство з обмеженою відповідальністю "ЮНІМІЛК" повідомило, що прийняло рішення знизити ціни на найбільш споживану населенням молочну продукцію в середньому на 5%.

color="#000000">У свою чергу відкрите акціонерне товариство "Миронівський хлібопродукт" повідомило АМКУ, що "готове дотримуватися рекомендацій, що були надані Антимонопольним комітетом, і утриматися від підвищення оптово-відпускної ціни на м'ясо птиці охолоджене щонайменше до кінця 2010 року". Одночасно підприємство планує знизити оптово-відпускні ціни на куряче філе з 33 грн/кг до 32 грн/кг.

color="#000000">Як повідомлялося, антимонопольний комітет зобов'язав ДП "Мілкіленд-Україна", ТОВ "Керуюча компанія "Терра Фуд", ВАТ "Молочний Альянс", ТОВ "Юнімілк", ТОВ "Данон", ВАТ "Вімм-Білль-Данн Україна", Корпорації "Клуб Сиру", закрите акціонерне товариство "Галичина", ВАТ "Шосткинський міськмолкомбінат", ТОВ "ВО "Моліс" і ЗАТ "Лакталіс-Миколаїв" забезпечити в листопаді цього року поетапне зниження оптово-відпускних цін на молоко, сметану, вершкове масло, твердий сир. Крім того, комітет висунув офіційні вимоги до 10 найбільших виробників та постачальників охолодженого м'яса птиці привести оптово-відпускні ціни на продукцію до економічно обгрунтованого рівня та не допускати їх безпідставного підвищення.

color="#000000">За матеріалами: Укрінформ

color="#003062">
color="#000000"> 

Читайте также по теме