ГолосUA
13:04 29/07/2009

Чотири українські курорти залишилися без водопостачання

У Запорізькій області чотири курортні населені пункти, міста Бердянськ, Приморськ, смт Приазов’я і село Луначарське, залишилися без централізованого водопостачання питною водою.

Як повідомили в керівництві комунального підприємства Запорізької ОДА Облводоканал, причина — заборгованість підприємства за спожиту електроенергію, що утворилася у результаті неплатежів за послуги обласного водоканалу Бердянського підприємства Чиста вода — фірми, яка є концесіонером Бердянського міського водоканалу.

«Фірма «Чиста вода» заборгувала за червень близько 2 млн гривень, ще 5,2 млн гривень становить борг цього підприємства за векселями, виданими на борги Бердянського водоканалу, і близько 2 млн гривень — борг із реструктуризованої заборгованості міського водоканалу, який концесіонер, не дивлячись на взяті зобов’язання, взагалі практично не сплачує», — розповів технічний директор КП «Облводоканал» Запорізької ОДА Владислав Черних.

За його словами, настільки значна заборгованість концесіонером за послуги облводоканалу, призвела до дефіциту обігових коштів на самому КП Облводоканал і, як наслідок, — до неможливості розрахуватися зі своїми постачальниками, зокрема з ВАТ «Запоріжжяобленерг»о, від мереж якого залежать насосні станції водопостачального підприємства.

«На сьогоднішній день наш борг перед енергетиками становить понад 1,8 млн гривень і погасити його можливості немає, в зв’язку з чим керівництвом енергопостачальної компанії прийнято рішення з 28 липня обмежити енергопостачання ряду насосних станцій КП «Облводоканал» до рівня екологічної броні. В результаті облводоканал перестав подавати питну воду на Бердянськ, Приморськ, Приазов’я та Луначарське», — повідомив Черних, зазначивши, що сільські населені пункти завдяки екологічній броні КП воду отримують.

Ситуацію намагаються вирішити на рівні Запорізької облдержадміністрації, представники якої поки що від коментарів утримуються.

Нагадаємо, наприкінці минулого місяця в Запорізькій області штормом відрізало від суші 6 баз відпочинку.

За матеріалами: УНІАН /> , Корреспондент

 

Читайте также по теме