ГолосUA
18:47 06/07/2010

Cьогодні кияни святкуватимуть Івана Купала й шукатимуть козацькі скарби

В ніч з 6 на 7 липня в Україні традиційно святкують Івана Купала, яке було найулюбленішим літнім святом наших предків. Давнє слов’янське свято з елементами козацьких традицій пройде на території культурно-етнографічного центру «Мамаєва Слобода», що відкрився рік тому у Києві.

Про це повідомив директор центру Костянтин Олійник.

З цієї нагоди тут влаштовують незвичне святкування та квест для молодих закоханих пар під назвою «Ніч на Івана Купала – пошук козацького скарбу на «Мамаєвій Слободі».  

К. Олійник розповів, що за переказами в 1756 році, біля озера, з якого бере початок річка Либідь (саме в тому місці, де зараз розташовується козацьке селище «Мамаєва Слобода») козацько-гайдамацький загін втопив два барила з золотими червінцями та коштовностями. Отже, пошуки скарбів, на його думку, в цьому місці є небезпідставними.

За словами організаторів Купальського свята, на переможців квесту також чекають справжні скарби. Перша пара переможців отримає витвір ювелірного мистецтва від відомої художниці-ювеліра Ірини Карпової — каблучку "Дует", що символізує єдність душ закоханих, виготовлену з білого золота 750 проби та оздоблену двома діамантами 0,44 карата. Дві інші пари отримують в подарунок намиста з коралів та перлів.

Як заохочувальні призи іще кілька пар переможців отримають романтичну вечерю при свічках в «Шинку – коса над чаркою» на «Мамаєвій Слободі», а всі ж інші — палкі поцілунки від своєї коханої дівчини та романтичне незабутнє свято в ніч на Івана Купала біля витоку річки Либідь в серці Києва.

І. Тимошенко />  

Читайте также по теме