ГолосUA
19:15 04/02/2009

Д.Медведєв висунув умови участі в саміті «G20»

Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв візьме участь в квітневому саміті "G20" з проблем фінансової кризи, тільки якщо до зустрічі будуть узгоджені і готові для підписання конкретні документи з боротьби з економічною кризою. Про це він заявив на прес-конференції за підсумками самітів ОДКБ і ЄврАзЕС, передає телеканал "Вести" (РФ). />  

За словами Президента РФ, просто так "прокатитися" на саміт "двадцятки" до Лондона немає сенсу. "Якщо їхати, то підписувати документи і створювати фундамент для нової економічної архітектури", — сказав Д.Медведєв. Він додав, що зараз підготовка до саміту "двадцятки" ще не закінчена, і підписувати поки немає чого. У партнерів по "двадцятці", зазначив Д.Медведєв, поки не сформована чітка, як у Росії, позиція.

"Ми робимо свої пропозиції, але поки обговорення ведеться вкрай мляво, мене це насторожує", — додав Д.Медведєв.
 

Він висловив сподівання, що в максимально короткі терміни надійдуть пропозиції партнерів. "Треба швидше працювати", — додав Д.Медведєв. Він також відзначив, що Росія буде виступати з урахуванням думок країн-сусідів. "Росія буде узгоджувати свою позицію, яку представить на саміті "двадцятки", з партнерами по СНД", — зазначив він.
 

Президент Беларусі Олександр Лукашенко попросив Д.Медведєва викласти позицію, яку він представлятиме в Лондоні. "Можемо поїхати разом, всім табором", — з посмішкою запропонував у відповідь глава російської держави.
 

Другий саміт "двадцятки" пройде в Лондоні попередньо 2 квітня. Перша подібна зустріч на вищому рівні з проблем боротьби з наслідками фінансової кризи відбулась у Вашингтоні в листопаді.

 

Читайте также по теме