ГолосUA
13:30 25/12/2010

ДАІ констатувала зменшення кількості смертей на дорогах

 

 

 

Департамент Державтоінспекції констатував стабільну тенденцію зменшення кількості смертей на дорогах країни.

 

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

 

У МВС списують пониження смертності на комплекс заходів, направлений ДАІ на зниження аварійності, зокрема на профілактику автотранспортних пригод.

 

У прес-службі повідомили, що у м. Києві на стаціонарному посту ДПС “Биківня” проводиться експеримент щодо впровадження сучасного технічного комплексу. Комплекс оснащений пошуковими системами “Відеоконтроль” та “Арена”, за допомогою яких можна в режимі он-лайн виявляти водіїв, які перевищили швидкісний режим або позбавлені права керування, а також транспортні засоби, що знаходяться в розшуку.

 

“Методи і способи фіксації правопорушень за допомогою вищезазначених пошукових систем дозволяють уникнути прямого контакту інспектора ДАІ та водія, який скоїв правопорушення. Таким чином спрацьовує принцип невідворотності покарання: технічний прилад безпомилково фіксує правопорушення, а інспектору залишається лише оформити це протокольно. Пошукова система влаштована таким чином, що будь-яке стороннє втручання в її роботу неможливе. Тобто кількість виявлених правопорушень завжди дорівнює кількості складених протоколів”, — сказано у повідомленні прес-служби.

 

Таким чином, сподіваються правоохоронці, впровадження подібних систем контролю за дорожнім рухом виключає корупційну складову між водієм та інспектором ДАІ, що в свою чергу сприятиме зниженню показників аварійності. Найближчим часом планується обладнати подібною технікою всі 35 стаціонарних постів ДАІ.

Читайте также по теме