ГолосUA
13:07 11/11/2009

ДАІ штрафуватиме по мінімуму тих, хто визнав порушення

У Києві тепер штрафуватимуть порушників ПДР по-новому: начальник столичної ДАІ Анатолій Сиренко рекомендує інспекторам карати гривнею по мінімуму тих, хто визнав свою провину і розкаявся.

Втім, відзначає видання, як роз’яснив керівник прес-служби ДАІ Києва Євген Кравець, розкаяння не допоможе злісним порушникам і тим, у кого є неоплачений штраф, — їм припишуть максимально дозволене статтею Кодексу про адмінпорушення (КпАП) покарання.

«Інспектор відразу ж перевіряє по базі даних як водія (які за ним числяться порушення), так і автомобіль — чи не вкрадений. Також він оцінює майновий стан винного (якщо їде на дорогому авто, значить, добре заробляє), цікавиться місцем роботи і за сукупністю всієї інформації ухвалює рішення, — роз’яснив Кравець.

«Різниця в грошах може бути істотною — наприклад, за перевищення швидкості понад 20 км/год штраф від 255 до 340 грн., а за відсутність полісу «автоцивілки» від 425 до 850 грн. Отже, визнавши свою провину, водій (або пішохід), що порушив ПДР, може заощадити. Відмічу: нічого нового ми не придумали — розкаяння порушника, як пом’якшувальна обставина, передбачено статтею 33 Адмінкодексу», — нголосив він.

За матеріалами: «Сегодня»

 

Читайте также по теме