ГолосUA
08:27 26/06/2009

ДАІ України затримала на 19 годин автобус із військовослужбовцями Чорноморського флоту РФ.

Співробітники ДАІ України затримали на 19 годин автобус із військовослужбовцями Чорноморського флоту Російської Федерації. Як повідомили агенції «РБК» у службі інформації і громадських зв’язків Чорноморського флоту, інцидент стався напередодні близько 17:00 за місцевим часом.

За даними російської сторони, за кермом автобуса марки ПАЗ був громадянин України. У салоні автобуса перебував неозброєний особовий склад морської піхоти Чорноморського Флоту у складі трьох офіцерів і 28 сержантів і матросів. Автомобіль рухався на морський десантний полігон Опук у районі Феодосії. Під час проходження по маршруту водієм і особовим складом порушень правил дорожнього руху України або інших порушень не допускалося. Технічний стан автобуса, реєстраційний номер, а також його експлуатація відповідали вимогам.

"Не знайшовши в діях водія автобуса і військовослужбовців порушень, співробітники ДАІ України під надуманими приводами не давали можливість автобусу продовжити рух до призначеного місця більше 19 годин. Після цього співробітниками міліції був складений протокол про адміністративне порушення за ст.203 Кодексу України про адміністративні правопорушення — "порушення іноземцями і особами без громадянства правил перебування на Україні і транзитного проїзду через територію України" і автобус був відпущений", — повідомили в службі інформації ЧФ РФ.

Весь цей час військовослужбовці Чорноморського флоту знаходилися в автобусі. Один з військовослужбовців отримав тепловий удар і був доставлений до військового госпіталю м.Феодосії, де і перебуває до теперішнього часу.

Командування Чорноморського флоту розглядає даний випадок як грубе порушення представниками органів державної влади України положень Угоди про статус і умови перебування Чорноморського флоту на території України від 28 травня 1997 р. Про даний інцидент проінформовано Міністерство закордонних справ Росії і посольство РФ в Україні, а також доповіло Міністерству оборони РФ і головнокомандуючому Військово-Морського флоту.

 

Читайте также по теме