ГолосUA
15:56 28/01/2009

“Daily Telegraph”:Сорос підриває англійський фунт стерлінгів

Відомий гравець на міжнародних фінансових ринках Джордж Сорос, визнав, що упродовж останніх місяців продавав запозичені активи фунта стерлінгів, оскільки, за його словами, він вдало передбачив падіння британської валюти. 

Про це пише британська “The Daily Telegraph”. 

Остання на даний момент переживає найбільшу девальвацію із часів кінця “золотого стандарту” у 1931 році. Тим не менш Сорос переконує, що таким продажем активів фунта стерлінгів він хоче скУ цьому зв”язку газета нагадує, що всі добре памятають “заслугу” Сороса у 1992 році, коли він "зламав" “Bank of England”, почавши продавати англійську валюту.

У своєму короткому коментарі виданню “The Daily Telegraph”, Джордж Сорос запропонував МВФ запровадити спеціальну власну міжнародну валюту, аби вкинути більше”живої” готівки у світову економіку. "Це буде аналогічним до друкування грошей на світовому рівні"-говорить Сорос. Виступаючи на Давоському економічному форумі, він також зазначив, що буде радий знову інвестувати в фінансовий сектор, адже, за його словами, уряди більшості країн створили так звані "хороші" та "погані" банки, ізолювавши їхні нестабільні активи.

 

Читайте также по теме