ГолосUA
09:07 27/10/2008

Далай Лама припиняє боротись за автономію Тибету

Духовний лідер Тибету Далай Лама відмовляється від подальших спроб добитися автономії від Китаю через “відсутність позитивної відповіді з боку Пекіну”. Про це він заявив під час виступу перед своїми прихильниками, повідомила Бі-Бі-Сі.

«Я здаюсь», — сказав духовний лідер під час виступу у місті Дхарамсала на Півночі Індії, де знаходиться уряд Тибету у вигнанні. За словами Далай Лами, у листопаді відбудеться зустріч тибетських вигнанців, під час якої буде вирішено, як діяти далі.

В інтерв’ю Бі-Бі-Сі представник Далай Лами в Європі Церин Таші розкритикував міжнародну спільноту за те, що вона ніяк не тиснула на Китай у тибетському питанні. «Коли справа стосується Китаю, всі, включно з ООН, роблять вигляд, що там права людини не порушуються, навіть у Тибеті; але ми знаємо, що навіть китайці не мають громадянських прав та демократичних свобод», — сказав Церин Таші.

Китай неодноразово звинувачував Далай Ламу в тому, що він виступає за відокремлення Тибету від КНР. Проте сам духовний лідер заперечував ці звинувачення і підкреслював, що він виступає лише за автономію Тибету з метою збереження його унікальної культури.

 

Читайте также по теме