Данилишин діяв у рамках регламентних норм при державних закупівлях — Бондаренко

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин діяв у рамках регламентних норм, очолюючи відомство.

Таку думку в інтерв'ю журналісту ГолосUA висловив народний депутат від фракції БЮТ Володимир Бондаренко.

“Я з ним (Данилишиним — ред.) контактував у рамках підкомітету і я не можу сказати, що він робив якісь дурниці. Він діяв в рамках регламентних норм, які на той час існували, у тому числі і по закупівлі”, — сказав парламентар.

У той же час, коментуючи оголошення у розшук колишнього голови Державного казначейства Тетяни Слюз, В. Бондаренко сказав: “Про Тетяну Слюз можу сказати тільки добрі слова. Вона дуже ділова і принципова жінка і вона була в системі надзвичайно важких фінансово-економічних відносин, тому що криза була… По відношенню до цих та інших затриманих керівників — це все чиста політика”, — вважає В. Бондаренко.

Нагадаємо, екс-міністра економіки Богдана Данилишина звинувачують у зловживанні владою або службовим становищем. Нібито він, працюючи на посаді Міністра економіки України, був відповідальною особою за забезпечення виконання Міністерством функцій спеціально уповноваженого органу виконавчої влади з питань координації державних закупівель.

Використовуючи свій службовий статус та порушуючи передбачені чинним законодавством вимоги, Богдан Данилишин сприяв службовим особам товариства з обмеженою відповідальністю у застосуванні неконкурентного способу закупівлі. Наслідком цих дій стало завдання збитків державі на суму 13,9 мільйона гривень. На даний момент колишній урядовець отримав політичний притулок у Чехії.

Сьогодні стало відомо про те, що правоохоронці розшукують вже і колишнього голову Державного казначейства Тетяну Слюз.

Читайте также по теме