ГолосUA
10:07 24/01/2011

Данилишин повинен відповісти перед українським народом – Герман

Колишній міністр економіки України Богдан Данилишин повинен дати можливість розслідувати справу щодо себе і відповісти перед українським народом.

Про це в ефірі «5 каналу» сказала заступник глави Адміністрації Президента України Ганна Герман.

«Що мав Данилишин до політики? Він був звичайним фінансистом, який підписав, як цими днями заявив начальник КРУ (Головного Контрольно-ревізійного управління. — Ред.), якийсь там документ і перерахував «страшні» гроші на те, щоб ними оплатили друк передвиборчих листівок Юлії Тимошенко, чим зробив велике порушення закону. Правоохоронні органи вирішили його допитати», — зазначила заступник глави Адміністрації Президента.

За словами Г.Герман, Ю.Тимошенко не боїться і каже, що нічого не порушувала і ніде не ховається. «Якщо вона доведе в суді, що вона справді мала рацію, якщо звинувачення проти неї не мають підстави, я буду вважати, що це досить серйозно», — зауважила Г. Герман.

«Данилишин боявся, бо він втік і сховався. Він знав, щось там за ним є. Йому дали політичний притулок. Ну, дали — то дали, але слідство мусить відбутися. Суд мусить відбутися, і якщо він — чесна людина, якщо він — гідний громадянин України, він повинен дати можливість розслідувати цю справу. І повинен відповісти перед українським народом», — наголосила Г.Герман.

Нагадаємо, голова КРУ Петро Андрєєв зауважив, що екс-міністр економіки Б.Данилишин повинен був прийти до Генпрокуратури, а не просити політичного притулку в Чехії.

За матеріалами: ІМК 

 

Читайте также по теме