ГолосUA
17:57 14/01/2011

Данилишин збирається довести свою невинуватість і повернутись в Україну

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин переконаний, що звинувачення проти нього є безпідставними, і він доведе свою правоту.

Про це він заявив, вийшовши з-під варти у празькій в’язниці.

«Те, що проти мене звинувачення безпідставні, випливає з чинного законодавства, прийнятого в Україні, яке діяло в період 2008–2010 років. Я, як міністр економки України, не порушував законодавство і завжди був законослухняним громадянином. Те, що порушено проти мене є, на мій погляд, політичним звинуваченням і переслідуванням за мої політичні переконання, які я висловлював, коли був міністром економіки України», — зауважив він.

Екс-міністр наголосив, що попри те, що в Україні на нього чекає кримінальна справа, і особисто Генпрокурор Віктор Пшонка буде добиватися його екстрадиції з Чехії, він все одно хоче повернутися до рідної країни.

«Я завжди мав намір повертатись в Україну. Я думаю, що я доведу свою правоту і свою невинність щодо звинувачень, які проти мене висловлені. Зараз я вдячний уряду Чеської Республіки за те, що я маю можливість міжнародного захисту на території Чехії. Я думаю, що в Україні ті ідеали революції, які були здійснені у 2004 році, ті принципи, які проповідують лідери опозиції, в першу чергу Юлія Тимошенко, будуть дотримані і в подальшому», — зазначив Б. Данилишин.

Разом з тим, він підкреслив, що зараз буде працювати у Празі, і про швидке повернення до України нічого не говорить.

«Я займався завжди науковою діяльністю, діяльністю в галузі економічної політики, діяльністю в галузі міжнародної економіки. Я думаю, що таким чином я буду проводити свою діяльність і надалі», — наголосив екс-посадовець.

На запитання журналіста, куди він поїдете одразу після в’язниці, і де житиме, Б. Данилишин відповів: «Буду жити в Празі».

Нагадаємо, що сьогодні колишнього міністра економіки України Богдана Данилишина, який був ув’язнений у Празі 18 жовтня минулого року, випустили з тюрми. Звільнення з-під варти відбулось на основі рішення міського суду Праги. Підставою для цього стало надання Богдану Данилишину політичного притулку в Чеській Республіці, яке днем раніше ухвалило Міністерство внутрішніх справ Чехії.

За матеріалами: радіо «Свобода»

 

Читайте также по теме