ГолосUA
09:07 28/01/2011

Данилишину пообіцяли зняти звинувачення, а замість того затримали в Чехії

Екс-міністр економіки України Богдан Данилишин здивувався, коли його затримали в Чехії, бо в Україні пообіцяли зняти з нього всі звинувачення.

Про це він розповів в інтерв’ю.

"За попередньою домовленістю з українською стороною я був запрошений на територію посольства України в Празі 18 жовтня. Разом зі своїми адвокатами я прибув до посольства України в Празі. Знаходився там впродовж десь 6 годин", — розповів Б. Данилишин і додав: "Питали мене по матеріалах справи. Питали мене по окремих положеннях, положення про закупівлю, яке було прийняте 17 жовтня 2008 року. Питали мене по матеріалах справи, яка пов’язана з закупкою для Міноборони України, Державного підприємства аеропорту "Бориспіль" і матеріалів, які стосуються порушених проти мене справ".

"Після того, як ми вийшли з посольства, слідчий вивів нас і показав на мене папкою представникам чеської влади", — сказав він. Б. Данилишин також згадав, що тоді з послом України не бачився, а мав зустріч лише з представником посольства.

"Звичайно, це для мене була несподіванка (передача чехам – ред.). Я надіявся на те, що я дам відповідні свідчення, поясню свою позицію по даній справі, будуть зроблені відповідні дії, так, як було мені обіцяно, по системі зняття…, — зізнався Данилишин. — Мені обіцяли те, що будуть зняті навіть не звинувачення, а будуть зняті процедури, які пов’язані з міжнародним розшуком, і я зможу повернутися в Україну".

"Я бачу, що такі дії нікому не були потрібні і сталося так, як сталося на території Чехії", — додав Б. Данилишин.

За матеріалами: Радіо Свобода

Читайте также по теме