ГолосUA
08:26 19/03/2010

Дарницький вокзал таки обіцяють добудувати

Містобудівна рада Києва схвалила концепцію проекту пасажирського вокзалу на залізничній станції "Дарниця".

Проект передбачає будівництво північного та південного терміналів площею близько 1,7 тис. кв. м кожен, а також третій площею 70 тис. кв. м, що розташований біля південного терміналу.

Як розповів в. о. начальника Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Київської міської держадміністрації Сергій Броневицький, з появою нової станції поліпшиться транспортне забезпечення столиці, оскільки мешканцям лівобережної частини міста не доведеться переїжджати на правий берег, щоб сісти на поїзд. "Ми розглядаємо можливість підведення до станції «Дарниця» гілки метрополітену", — додав С. Броневицький.

Нагадаємо, будівництво Дарницького вокзалу почалося в 2004 році. У 2005 році воно було зупинено і відновлено в 2006 році. Минулоого року роботи знову припинили через відсутність інвестора. Зараз, за даними замовника будівництва — Південно-Західної залізниці, готовність об’єкта складає 60%.

У рамках першої черги проекту будуть побудовані північний і південний термінали. Їх з’єднає пішохідний тунель під залізничними коліями. Планується також впорядкувати площу біля північного терміналу, зокрема розмістити там відкритий паркінг для автомобілів. За прогнозами С. Броневицького, перша черга об’єкту буде здана до початку чемпіонату Євро-2012.

Друга черга передбачає будівництво основної будівлі вокзалу, ще однієї автостоянки та підземно-наземного паркінгу. У результаті новий вокзальний комплекс зможе прийняти одночасно понад 2 тис. автомобілів. За словами архітектора проекту Марії Сусської, зараз проектну документацію другої черги вивчає комісія Кабінету міністрів. "Комісія визначить обсяги та джерела фінансування будівництва", — сказала вона.

За матеріалами: Коммерсант-Украина

 

Читайте также по теме