Дати виборів Президента та парламенту можуть змінитися — голова КВУ

У разі виникнення політичної доцільності закріплена в Конституції нова дата виборів Верховної Ради України і Президента України може бути змінена.

Про це в ефірі телеканалу TВі повідомив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко, передав кореспондент ГолосUA.

«Ініціатори цих змін говорять, що ось знаємо тепер, коли дата виборів немає жодних дискусій, країна може жити спокійно до 2012, 2015 років. Але я б не розслаблявся тому, що якщо виникне політична доцільність, а вже говорять про зміну Конституції, конституційну асамблею, вже за новою конституцією можуть провести дострокові вибори, якщо це буде потрібно або взагалі відтермінувати їх проведення», — сказав О. Черненко.

Він зазначив, що на жаль, починаючи з позачергових виборів Тернопільської обласної ради в 2009 році, в Україні постійно допускаються маніпулювання датами виборів виходячи їх політичної кон'юнктури.

Як повідомлялося, 1 лютого Верховна Рада внесла зміни до Конституції, закріпивши окремою нормою проведення чергових виборів парламенту в останню неділю жовтня 2012 року, а Президента — в останню неділю березня 2015 року.

Читайте также по теме