ГолосUA
12:05 01/02/2010

Дебати кандидатів в президенти не вплинули б на позицію виборців — експерт

Якби кандидат в президенти Віктор Янукович змінив свою позицію й прийшов на один телеефір з Юлією Тимошенко, на електоральні симпатії українців це не вплинуло б.

Про це сказав керівник компанії «RNB» Євген Копатько в інтерв’ю ГолосUA, коментуючи рішення кандидата у президенти Віктора Януковича відмовитися від участі в дебатах з Юлією Тимошенко.

«Дебати в даному випадку на рейтинги не вплинуть, і загальну ситуацію в країні вміння вести дискусію не змінить», — зазначив він.

Від також додав, що в Україні відсутні правила ведення теледебатів кандидатів у президенти.

«Традиції ведення дебатів кандидатами в президенти в Україні не створено. Для того, щоб дебати відбувалися нормально, потрібно обговорити правили гри, аби кандидати не обговорювали особливості характеру, а обговорювали програми», — сказав експерт.

За його словами, відповідне рішення лідера Партії регіонів «є абсолютно правильним». «Діалог, коли люди переходять на особистості, важко назвати дебатами щодо шляхів розвитку країни».

Як повідомляв ГолосUA, Центральна виборча комісія призначила теледебати між кандидатами у президенти Юлією Тимошенко і Віктором Януковичем на 1 лютого. Проте на заплановані теледебати на Першому національному телеканалі Віктор Янукович, ймовірно, не прийде. Натомість він братиме участь у телепрограмі на іншому каналі, а його ефірним часом скористається Юлія Тимошенко.

Закон не зобов’язує кандидатів брати участь у теледебатах, але у разі відмови одного з кандидатів, опонент матиме право використати увесь ефірний час.

Нагадаємо, що за результатами першого туру виборів на посаду Президента України, які відбулися 17 січня, в другий тур вийшли лідер Партії регіонів Віктор Янукович, з результатом у 35,32 % виборчих голосів, та діючий прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, з результатом 25,05 % виборчих голосів.

 

Читайте также по теме