ГолосUA
14:36 28/01/2009

Дефіцит бюджету Києва на 2009 рік складе 80% — Пилипишин

Аби виконати бюджет Києва, кожен киянин має щомісяця сплачувати по $750

Як передав кореспондент ГолосUA, про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова Шевченківської райдержадміністрації Києва Віктор Пилипишин.

За його словами, всі ймовірні показники передбачають доходну частину бюджету Києва 2009 року на рівні 2 млрд. доларів. “І виникає питання, де взяти ще $8 млрд., щоб покрити запланованій Чорновецьким бюджет у $10 млрд.?” — зауважив він.

Пилипишин зазначив, якщо порахувати кількість працюючих киян і порахувати, яке буде податкове навантаження, — воно стане безпрецедентним. При середній зарплаті у 3 тисячі гривень, що становить 400 $, навантаження на кожного працюючого киянина буде 750 $.

“За мера міста у 2006 році проголосувало трохи більше 400 тис. чоловік. Пільговиків було пів-мільйона, зараз 800 тисяч, й не виключаю, що скоро буде оголошена цифра мільйон. І це буде не мільйон пільговиків, а сформується мільйон жебраків, які будуть стояти в черзі із протягнутою рукою і робити все, що їм скаже мер”, — наголосив голова Шевченківського району Києва.

 

Читайте также по теме