ГолосUA
15:50 22/12/2010

Дефіцит Пенсійного фонду покриватиметься за рахунок виведення зарплат з тіні – Олійник

 

size="4">Після впровадження пенсійної реформи, дефіцит Пенсійного фонду має покриватися за рахунок виведення зарплат із тіні. 

 

size="4">Про це заявив народний депутат від фракції Партії регіонів
size="4"> Володими
size="4">р
size="4"> Ол
size="4">і
size="4">йник
size="4"> в ефірі програми «Розворот
size="4">UA
size="4">»,
size="4">що є спільним проектом
size="4">ГолосUA
size="4">т
size="4">а
size="4"> радіо «Ера
size="4">FM
size="4">».

 

size="4">Він зазначив, що дефіцит Пенсійного фонду буде покриватися за рахунок навантаження на Пенсійний фонд, в тому числі і за рахунок виведення із тіні заробітної платні.

 

size="4">«Я апелюю тими цифрами, які є в Інтернеті. Приблизно 100 мільярдів, а якщо брати нарахування, десь 39%, то, безперечно, це суттєві надходження до Пенсійного фонду. Це буде не одразу, бо ви добре знаєте, як складно вивести когось із тіні», — зазначив політик.

 

size="4">Нардеп наголосив, що паралельно планується зробити «багато добрих змін у економіці», щоб стимулювати ріст виробництва.

 

size="4">«Це – зростання заробітної плати. Бо якщо не буде зростання зарплати, то, безперечно, не буде і збільшення відрахувань до Пенсійного фонду. Всі ці речі взаємопов’язані», — підкреслив В. Олійник.

 

size="4">Разом з тим, він зауважив, що є певні ризики у впровадженні цієї реформи. «Оскільки ви добре знаєте, що початок будь-якої реформи не завжди буває вдалим, бо необхідно примусити платити, примусити працювати, стимулювати до роботи і т.», — пояснив політик.

Читайте также по теме