ГолосUA
06:08 20/01/2011

Дефіцит зовнішньої торгівлі в 2011 році не похитне стабільність гривні — експерти

Незважаючи на те, що за підсумками 2011 р. дефіцит зовнішньої торгівлі досягне 6,8 млрд. дол, даний факт не матиме впливу на стабільність гривні.

Про це йдеться в аналітичному звіті “Інг банку в Україні”, передала його прес-служба.

Так, як поінформували аналітики банку, експорт товарів у листопаді 2010 року виріс на 8,1% за місяць, тоді як в річному обчисленні темпи зростання даного показника зросли до 29,8%, в порівнянні з 13.8% у жовтні. “Динаміка експорту свідчить про те, що волатильність на світових ринках поки зберігається, в результаті чого обсяги виробництва українських експортерів та їх експортні поставки також є досить волатильними”, — запевнили експерти.

Помірне зростання імпорту в листопаді (0,9% за місяць) сприяло незначному скороченню дефіциту зовнішньої торгівлі товарами до -1,1 млрд. дол, у порівнянні з -1,4 млрд. дол в жовтні. “Тим не менше, сальдо торговельного балансу з початку року залишається в негативній площині, при цьому його дефіцит у річному численні виріс, що відповідає нашим прогнозам. Зокрема, ми відзначаємо прискорення темпів зростання імпорту в 2 половині. 2010 внаслідок зростання внутрішнього споживчого попиту”, — відзначено у звіті. /> 
Зростання дефіциту зовнішньої торгівлі товарами відображає волатильність на світових товарних ринках і відновлення внутрішнього попиту”, — резюмували експерти.

 

Читайте также по теме