ГолосUA
13:35 05/01/2010

Делегація, що поїхала за моряками з «Аріани», обговорила питання створення українського представництва в Омані

Українська делегація на чолі із заступником глави Секретаріату Президента Андрієм Гончаруком та головою Служби зовнішньої розвідки Миколою Маломужем провела зустріч із віце-губернатором провінції Салала Абдулою Аль Масідом в аеропорту міста Салала (Оман).  

Сторони, зокрема, обговорили питання двосторонніх відносин, можливість відкриття українського представництва в Омані, повідомила прес-служба Президента України.

Українська сторона також висловила окрему вдячність за допомогу, надану владою провінції Салала, щодо вирішення візово-міграційних питань стосовно українських моряків із «Аріани».

Як повідомляв ГолосUA, судно «Аріана» вісім місяців перебувало у полоні сомалійських піратів і було звільнене 10 грудня 2009 року. Сума викупу склала $2,8 млн. На борту судна перебувало 24 українці.

4 грудня 2010 року Міністерство закордонних справ України повідомляло, що після оформлення дозволу на захід в порт Салала Султанату Оман, судно «Аріана» підійшло до причальної стінки порту. Як запевнило відомство, всі питання прикордонного міграційного характеру вирішені, українські моряки забезпечені їжею, питною водою та медикаментами. Очікується, що моряки прибудуть до Одеси вже 6 січня і зустрінуть Різдво зі своїми родинами.

 

Читайте также по теме