ГолосUA
14:18 23/05/2010

Демаркація кордону з Росією може стати більшим ударом для суспільства, ніж «харківські угоди» — експерт

З демаркацією кордону між Україною та Росією суспільство може отримати черговий больовий шок, який буде жорсткіший за "харківські угоди" двох президентів.

Про це сказав політолог Володимир Цибулько в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

"Демаркація кордону по суші дуже важлива. Вона повинна сформувати або довіру між Україною і Росією, або ще раз підтвердити, що нинішня українська влада — це васал, агентура російської влади. От і все", — наголосив він.

За словами експерта, суспільство може отримати удар більший, ніж "харківські угоди".

"Формула дуже проста і, разом з тим, дуже складна. Суспільство може отримати черговий больовий шок, який буде жорсткіший за "харківські угоди", якими розглядається оренда території, а не здача. Настороженість відносно Росії багаторічна. І виникає складна дилема в Україні, і це стосується не тільки ставлення до політиків Партії регіонів. Дилема полягає в тому, отримує виборець зі Східної України той результат, за який він голосує, чи це наслідок шахрайства, який дозволяє владі безкарно, безвідповідально, непублічно вести свою діяльність?", — наголосив Володимир Цибулько.

"Це складні моменти, але по суті українське суспільство може з’явитися перед новими викликами, до яких воно просто було неготове", — додав він.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме